De Koninklijke Harmonie Broederkring vzw is een organisatie die vier muzikale vereniging overkoepelt: harmonie Broederkring, jeugdharmonie 't Spetserke, jongerenkoor Palabra en kinderkoor 't Geigken. Iedere vereniging repeteert op een gezet tijdstip en brengt minstens één keer per jaar een concert. In de kerstperiode bundelen zij hun krachten om een heus project op touw te zetten. Zo organiseerden de vereniging eind 2015 het totaalspektakel "Er was eens..." in samenwerking met kinderkoor Lirica uit Genk en actrice Annelore Stubbe. In december 2016 maakte de vereniging een eigen versie van het verhaal "A Christmas Carol" van Charles Dickens, waar zowel beide harmonieën als het jongeren- en kinderkoor hun steentje aan bijdr

Repetities:

Kinderkoor 't Geigken: maandagavond van 18u30 tot 19u30

Jongerenkoor Palabra: dinsdagavond van 19u tot 20u15

Jeugdorkest 't Spetserke: vrijdagavond van 18u30 tot 20u

Harmonie Broederkring: vrijdagavond van 20u15 tot 22u30

Alle repetities vinden plaats in ons repetitielokaal (Guldensporenlaan 13A, 3530 Houthalen).

Na respectievelijk 10 en 9 mooie jaren met een prachtige samenwerking nemen onze muzikanten en bestuur afscheid van dirigent van het 'groot' orkest Jan Rypens en dirigent van het jeugdorkest Wim Lauryssen. Zij blijven ons nog ondersteunen tot het einde van het jaar, maar voor daarna zijn we op zoek naar nieuw bloed dat de muzikale leiding kan nemen over onze orkesten!

Ook onze vereniging had te lijden onder het coronavirus: plots werden alle repetities afgeschaft voor onbepaalde duur en concerten waar we zo naar toegeleefd en -gewerkt hadden, werden geannuleerd.

Na een tijd van radiostilte na onze musical 'Duivelsbloed' steken de muzikanten van de harmonie opnieuw hun handen uit de mouwen om het beste van zichzelf te geven tijdens ons jaarlijkse kerstconcert. Dit jaar is de titel 'Een droom voor Kerstmis' en speelt het verhaal zich af in Judasgem, een duistere plaats waar sarren, kwellen en treiteren de hoofdbezigheid vormen van de kinderen die er wonen.