Na respectievelijk 10 en 9 mooie jaren met een prachtige samenwerking nemen onze muzikanten en bestuur afscheid van dirigent van het 'groot' orkest Jan Rypens en dirigent van het jeugdorkest Wim Lauryssen. Zij blijven ons nog ondersteunen tot het einde van het jaar, maar voor daarna zijn we op zoek naar nieuw bloed dat de muzikale leiding kan nemen over onze orkesten!

Koninklijke Harmonie Broederkring vzw uit Houthalen (Limburg) en Jeugdorkest 't Spetserke zijn op zoek naar een nieuwe dirigent die kan beginnen op 1 januari 2021! We stellen daarvoor twee vacatures open: een voor het 'groot' orkest en een voor het jeugdorkest. Uiteraard mag je solliciteren op beide orkesten, waarover je hieronder meer uitleg vindt.

 

Koninklijke Harmonie Broederkring

Onze vereniging bestaat uit een 50-tal muzikanten, van 15 tot 75 jaar, die wekelijks repeteren op vrijdagavond van 20u15 tot 22u30 in hun repetitielokaal op de Guldensporenlaan 13A, 3530 Houthalen.

Enkele vaste concerttradities binnen onze vereniging zijn:

- het opluisteren van de paasmis en de 11 novemberviering in de Sint-Martinuskerk in Houthalen (gelegen tegenover ons repetitielokaal);

- ons voorjaarsconcert in april/mei, waarbij we steeds een ander thema/concept uitwerken;

- het najaarsconcert Rendez-Vous, waarbij we bevriende verenigingen uitnodigen OF op zoek gaan naar een orkest waar we samen mee kunnen musiceren;

- het kerstconcert, waarbij we samen met ons jeugdorkest en het kinder- en jongerenkoor dat onze vereniging rijk is het podium delen.

We zijn een warme, hechte vereniging waarin de leden elkaar vinden in hun passie voor muziek. Bovendien houden we ervan om na de repetitie gezellig samen na te praten aan de toog en maken we ook graag plezier tijdens ons jaarlijks Sint-Ceciliafeest. In het verleden weken we tijdens verschillende concertreizen al uit naar o.a. Duitsland, Tsjechië, Kroatië en China. We hopen om dit in de nabije toekomst nog eens te kunnen doen!

We zoeken een dirigent die bereid is om een enthousiast orkest te leiden en daarbij muziek uit te zoeken die onze muzikanten kan stimuleren en motiveren om verder te groeien. Daarnaast is de dirigent ook de artistieke leider die actief meedenkt over en meewerkt aan de vormgeving van onze jaarlijkse concerten. De vergoeding wordt in overeenkomst met het bestuur bepaald.

Kan jij je vinden in dit profiel? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Wij sturen je steeds een reactie terug. Reageren kan via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het contactformulier op deze website! Vergeet zeker niet je cv mee te sturen. Heb je nog niet veel ervaring? Geen probleem, wij geven graag iedereen een kans! Graag een reactie voor 30 september 2020.

 

Jeugdharmonie 't Spetserke

Ons orkest is het kleine broertje van de Koninklijke Harmonie Broederkring vzw en bestaat uit een 40-tal jonge muzikanten, van 12 tot 20 jaar, die wekelijks repeteren op vrijdagavond van 18u30 tot 20u00 in hun repetitielokaal op de Guldensporenlaan 13A, 3530 Houthalen.

Wij zijn een bruisend jeugdorkest en een hechte vriendengroep die graag samen plezier en muziek maakt. Ons 7-koppig jeugdbestuur leidt de werking van het orkest in goede banen en wordt daarbij ondersteund door het bestuur van de ‘grote’ harmonie, de KH Broederkring. Zo werkt het jeugdbestuur elk jaar zijn eigen voorjaarsconcert uit in maart, waarbij de muzikanten een verhaal uitwerken samen met de dirigent en filmpjes, toneeltjes en decorstukken uitwerken met de muzikanten. Daarnaast concerteren we ook jaarlijks in december tijdens het kerstconcert met de ‘grote’ harmonie en het kinder- en jongerenkoor van onze vereniging.

Het hoogtepunt van het jaar voor onze muzikanten is het jeugdkamp. De eerste 10 dagen van juli trekken we immers naar een kampplaats in binnen- of buitenland om er tien dagen te repeteren, spelletjes te spelen, gek te doen en elkaar beter te leren kennen! Na afloop van het kamp geven we een slotconcert voor ouders en familie om te tonen wat we in die 10 dagen tijd in elkaar hebben weten te steken.

We zoeken een dirigent die bereid is om een enthousiast orkest te leiden en daarbij muziek uit te zoeken die onze muzikanten kan stimuleren en motiveren om verder te groeien. Daarnaast is de dirigent ook de artistieke leider die actief meedenkt over en meewerkt aan de vormgeving van onze jaarlijkse concerten. Ook deelname aan het jeugdkamp behoort tot onze verwachtingen. De vergoeding voor de repetities en het jeugdkamp wordt in overeenkomst met het bestuur bepaald.

 

Kan jij je vinden in dit profiel? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Wij sturen je steeds een reactie terug. Reageren kan via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het contactformulier op deze website! Vergeet zeker niet je cv mee te sturen. Heb je nog niet veel ervaring? Geen probleem, wij geven graag iedereen een kans! Graag een reactie voor 30 september 2020.