Koninklijke 'wat'?

KHB, oftewel voluit Koninklijke Harmonie Broederkring, is zowel de overkoepelende naam voor de drie verenigingen als de naam van de 'grote' harmonie. Dit orkest bestaat uit een 60-tal enthousiaste muzikanten van Houthalen en (verre) omstreken die wekelijks op vrijdagavond samenkomen om uitdagende muziekstukken te repeteren onder leiding van dirigent Jan Rypens. Het resultaat laten ze enkele keren per jaar horen én zien tijdens verschillende concerten.

Naast repeteren is er echter ook voldoende ruimte voor ontspanning. Zo wordt er jaarlijks een Sint-Ceciliafeest georganiseerd om te leden te verwennen voor hun muzikale inspanningen. Maar ook op vrijdagavond, na de repetitie weliswaar, wordt alle stress van de afgelopen werkweek weggewerkt met een frisse pint en een gezellige babbel aan de toog.

Dirigent

Jan Rypens (° 1976) begon zijn studies aan het conservatorium als trombonist bij Ivan Meylemans. In 1997 zette hij zijn studie voort aan het conservatorium van Antwerpen, waar hij, gedoceerd door Ben Haemhouts (trombone), Dirk de Caluwé en Jan Hadermann (hafabra-directie), afstudeerde in 2001. Anno 2013 volgt Jan de Master-opleiding hafabra-directie aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Ivan Meylemans en Jan Van der Roost. Drie seizoenen lang was Jan tevens verbonden aan de musical-afdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen als trombonist en dirigent. Voor de Nederlandse theaterproducent Joop van den Ende dirigeerde hij verschillende musicals, waaronder Beauty and the Beast, Evita, Joseph and the Amazing Technicolour Dreamcoat, Mary Poppins, Miss Saigon en Aspects of Love. Verder dirigeerde hij ook nog Rembrandt - de musical en Jesus Christ Superstar.

Verder is hij dirigent van de Koninklijke Harmonie Broederkring (Houthalen) en Koninklijke Harmonie Eigen Volk Viversel. Als arrangeur is hij sedert 2000 verbonden aan muziekuitgeverij BERIATO MUSIC. Jan werkte ook enkele jaren bij LEMCA nv, een van Vlaanderens toonaangevende muziekwinkels.

Het bestuur

Het reilen en zeilen van onze vereniging gebeurt onder het toeziend oog van het bestuur. Zij vergaderen eenmaal per maand en zorgen voor de algemene gang van zaken. Heb je een vraag? Dan richt je je best tot een van onze bestuursleden. Hieronder vind je een overzicht per post.

Jan Van Duffel - voorzitter

Kristine Kellens - secretaris

Karolien Martens - penningmeester

Gerard Peters

An Saenen

Fien Croux

Jakob Vandermaesen

Stijn Timmers

Meespelen

Indien u interesse heeft om mee te spelen met ons orkest, bent u van harte welkom op onze repetitie. Die vindt plaats op vrijdagavond van 20u15 tot 22u30 in ons repetitielokaal (Guldensporenlaan 13A, 3530 Houthalen). Na de repetitie kunt u nog nagenieten en proeven van de sfeer met een drankje in onze bar tot in de vroege uurtjes!

Voor vragen of verdere uitleg kunt u steeds contact met ons opnemen via het formulier op de website.