Het Geigken begint, het jubelt en het zingt!

Januari 2000. Onder impuls van leden van het zangkoor Cantare komen een twaalftal kinderen bijeen om muziek te maken. Geen van hen heeft een muzikale achtergrond. Sommigen kunnen zelfs nog niet lezen, maar plezier in zingen hebben ze allemaal. Dit is het begin van kinderkoor 'Het Geigken'.

De voorwaarde om mee te mogen zingen is de bereidheid om het vol te houden en in het bezit zijn van een flinke dosis enthousiasme. Noten lezen en een prachtige stem hebben is enkel mooi meegenomen! Onder leiding van Greet Lievens, onderwijzeres, en Donia Surowiec, muziekdocente, leren de kinderen de mogelijkheden van hun stem ontdekken, worden ze bewust van hun houding en presentatie op het podium en verbreden ze hun muzikale mogelijkheden en voorkeuren.

In 2008 nam Karlijn Van Duffel het kinderkoor over als dirigente. Anno 2013 telde de groep al meer dan 20 enthousiaste muzikantjes. In 2020 gaf Karlijn de fakkel door aan Kyara Van Delsen, die het kinderkoor op dit moment begeleidt.

De repetities vinden plaats op zaterdagnamiddag tussen 13u15 en 14u30 in het repetitielokaal van Harmonie Broederkring (Guldensporenlaan 13A, 3530 Houthalen). Zin om mee te zingen? Neem dan zeker contact op met ons via het formulier op de website!

Dirigent

Karlijn Van Duffel is een energieke dame die al enkele jaren instaat voor de muzikale activiteiten rond kinderkoor Het Geigken. Zelf komt ze uit een muzikale familie die een nauwe band onderhoudt met de vereniging. Als dirigente maakt ze kinderen warm om al op jonge leeftijd met muziek bezig te zijn.

Wat een plezier hebben de Geigkens weer gemaakt op de tweedaagse. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een schitterend weekend: veel zingen en dansen, lachen, spelletjes spelen, lekker eten, knutselen, gezellig samen slapen in de leuke klaslokalen...

Afsluiten deden ze met een mooi Valentijnsconcertje. Klik op "Lees Meer" om de foto's te bekijken

Op zaterdag 29 april 2017 konden we genieten van een fantastische musical van de kinderen van Het Geigken en een prachtig optreden van de jongeren van Palabra. 

Hier vind je de foto's van de tweedaagse van 2017, maar ook nog van 2016!

In de paasvakantie zullen de Geigkens de bewoners van rusthuis 'het Vinkenhof' verrassen met hun engelenstemmetjes.  Ze zullen ook enkele liedjes zingen die de bewoners uit volle borst kunnen meezingen.